Cargando

divendres, 28 de novembre del 2008

StªMaria de Corcò - Cantonigròs - Tavertet - Rupit en BTT

És una setmana de bastant fred i de nevades a cotes baixes. La previsió per avui no pinta gaire bé per anar a pedalar per aquestes muntanyes d’Osona, però ja que tenim festa a la feina per la maleïda crisi no ens volem quedar a casa. Així que el Xavi, el Fran i jo desafiem el temps infernal i carregem les bicis al cotxe. Anem fins a Stª Maria del corcó, aquí volem agafar la ruta nº4 del centre de BTT que ens portarà per Cantonigròs, Tavertet, Rupit, una volta circular que pinta força bé.
A les 8:00 hores amb un fred que pela ja estem a Stª Maria preparats per començar la ruta. Ja tenim els primers problemes, anem bé? és per aquesta direcció?. Després de gaire bé una hora de dubtes i de fer voltes trobem el camí i la direcció correcte. Anem tirant a tranques i barranques, està molt mal marcat i ens costa avançar amb rapidesa. Passem Cantonigròs, quin fred que fa!, i la millor forma de combatre'l és baixar un corriol d'un bosc a tota llet, i només arribar a baix ens adonem compte, tots tres, de que ens hem equivocat, 'merda' ara toca pujar una bona estona amb la bici a coll. El dia segueix ben tapat i ara començem a trobar boira, ara sí que no podrem veure les excel.lents vistes que hi ha.
A les 11 hores arribem a Tavertet, ara el Xavi té el caprici d’anar fins una casa de turisme rural que va llogar fa uns 15 dies, val més tenir-lo content i fem l’esforç d’anar-hi. Seguim direcció Rupit per una pista emporlanada, i de cop i volta sortim de la boira! Ohhhhhhhh quines vistes!.

Parem a menjar unes barretes i toquem una mica de neu caiguda la nit passada. Ara comença una baixada molt tècnica fins a Rupit, i aquí és on tenim el gran ensurt del dia. En un graó de pedra mitg tapat de fullaraca el Fran realitza un doble mortal amb tirabuixó inclós, aterrant amb el cap per endavant. El resultat és el casc i les ulleres trencades i alguna dent amb els cantos escapçats. Per sort tot queda aquí, ja que hagués pogut ser pitjor.

Passem Rupit i tinc el presentiment que ara ens vindrà una pujada de nasos, i dit i fet. Pugem durant uns tres quarts d’hora per un corriol ple de fang i al final s’acaba amb pista, ja s’ens comença a fer tard, el Xavi ha de portar el nen al metge i ja tot són presses.

A les 13:15 hores per un error tornem a ser a Tavertet i decidim anar fins a Stª Maria de corcó per carretera per fer-ne via.

Malgrat el fred 5ºC, la boira i l'ensurt que ens ha donat el Fran hem passat un bon matí de bicicleta de muntanya i hem conegut un nou indret amb ganes de tornar-hi.

Total: 55,5 Kilometres amb 2.700 m. de desnivell acumulat.

Publicat per Eudald Montasell.

2 comentaris:

  1. Per això us deix-ho un portabicis benparit? pq hagueu de lligar les bicis amb trinxes??Quina vergonya, es posa un drapet al carbono i s´apreta KE NO TRENCA! vaig a arrencar l´adhesiu.....

    ResponElimina
  2. Com arrenquis l'adhesiu et tallem les mans, JA, JA, JA.

    ResponElimina